Nieuws
January 3, 2020

Kjure werkt samen met de voedselbanken!

Geschreven door
Nicolas Maelfait

Wist je dat Kjure alle maaltijden die niet op tijd in de automaten verkocht zijn schenkt aan de voedselbanken van West-Vlaanderen?

Dagelijks vriest Kjure alle maaltijden die de volgende dag zullen vervallen in en elke woensdag worden ze opgehaald door een vrijwilliger van de voedselbanken om kosteloos uit te delen aan mensen uit de streek die het niet zo breed hebben.

Op deze manier binden we de strijd aan tegen voedselverspilling en maken we onze gezonde bereide maaltijden toegankelijk voor minderbedeelden. Want iedereen heeft toch recht op een gezonde maaltijd?

Eerder steunden we ook al de Geleide Honden door zoveel mogelijk gebruikte plastic verpakking in te zamelen en te schenken aan het goede doel. Met de opbrengst van de verkoop van dit plastic aan recyclage bedrijven kon toen de opleiding van een nieuwe assistentiehond gesponsord worden.

Door de invoering van onze nieuwe, milieuvriendelijke verpakking was er geen plastic meer om te schenken, maar spaarde Kjure vorig jaar alleen al meer dan 10 ton CO2 uit.

De samenwerking met de Voedselbanken van West-Vlaanderen begon november vorig jaar en zal hopelijk nog heel lang voortduren.

tERUG
Privacy PolicyAlgemene voorwaardenCookie Policy